Beste Prijs Garantie
 — 

Stranden en wateren

Strand Oostvoorne

Sinds 2004 van autostrand tot duurzaamste kust van Nederland. Het is een prachtig natuurgebied en daarmee eigenlijk de wadden van Zuid-Holland. Het strand ligt in een baai en is daarom geliefd bij zowel trekvogels als kitesurfers. Een prachtig natuurstrand waar natuurliefhebbers en watersporters samen komen. Vanaf de grote parkeerplaats in de duinen kun je wandeling maken naar de kustlijn waar je soms kiters of met verrekijker ook zonnende zeehonden kunt bewonderen.

Maasvlaktestrand

Geniet van de rust en de ruimte om te zwemmen, te zonnebaden en te wandelen. Dat laatste mag ook met de hond, mits aangelijnd. 

Het Maasvlaktestrand vooral bekend om staat, zijn de ideale omstandigheden en een stevige wind voor surfers en kiters. Kiters op de Maasvlakte hebben een eigen en uitgestrekt stuk strand ter beschikking net ten noorden van de parkeerplaatsen. Bij het strand vind je het kunstwerk De Zandwacht terug wat het einde van de bouw aan de Tweede Maasvlakte markeert.

Brielse Meer

 

De Brielse Maas, beter bekend als het Brielse Meer, is een fraai recreatiegebied van zo’n 800 ha. Naast de vele mogelijkheden om op het land je vrije tijd door te brengen, biedt de waterplas van 400 ha volop gelegenheid om watersport te beoefenen.

 

Het gebied is bij uitstek een watersportparadijs. Ongeveer tien kilometer lang loopt het water door het gebied met aan weerszijden op de oevers ligweiden, jachthavens, vrij toegankelijke afmeermogelijkheden, strandjes, een naturistenterrein, campings en horecagelegenheden. U kunt eenvoudig een bootje huren en Het Brielse Meer is geschikt voor surfen, duiken, zeilen, zwemmen en vissen. Rondom het meer zijn wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. Vanaf het Brielse Meer vaart u zó de binnenstad van vestingstadje Brielle in om daar te genieten van de historische omgeving.

 

Badstrand Rockanje

 

Het badstrand van Rockanje is een uniek strand door de ligging op het zuiden. Het strand loopt langzaam af richting zee waardoor het ook zeer geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Bij de strandpaviljoens kan u genieten van de zon, zee en lekker eten. Het badstrand van Rockanje is verdeeld tussen de strandopgangen: de 1e en 2e slag.

 

Het strand is in de zomer zeer populair bij zonliefhebbers maar ook in de andere seizoenen is het er heerlijk vertoeven. Er zijn diverse strandpaviljoens en is zij er mogelijkheden voor diverse strand- en watersporten of een ligbed te huren om lekker te zonnen. Je kunt hier gemakkelijk parkeren en bent voor je het weet met je voeten in het zand te vinden.

 

Met de hond naar het strand

 

Neemt u de hond mee op vakantie? Dan kan een bezoek aan het strand natuurlijk niet ontbreken. De meeste honden zijn dol op het strand. Lekker wandelen over het strand, rollen door het zand en natuurlijk een snelle duik in zee.

Over het algemeen geldt dat als de hond welkom is dat ze tussen half september en half mei los mogen lopen. Na half mei is dit alleen toegestaan tussen 19:00 en 10:00 uur. Op sommige stranden mogen honden in deze maanden dan helemaal niet meer komen. Bij alle strandopgangen staan informatieborden waarop staat of de hond welkom is op het strand.