Beste Prijs Garantie
 — 

Wandelen door stad en duin

 

Rondje Oostvoornse Meer 

Rond het Oostvoornse ziet u grote verschillende landschappen van de Maasvlakte, het strand, de duinen en tot zelfs nog een stukje Geuzenbos. Hier lopen de ossen vrij rond. Het is wandeling van zo’n 12 kilometer. Onderweg komt u diverse horeca tegen voor een hapje en een drankje. 

Dwalend door het Historische Brielle

Vestingstadje Brielle heeft de naamsbekendheid te danken met de inname door de watergeuzen op 1 april 1572. Elk jaar op die datum is het druk in Brielle, want dan wordt dit heuglijke feit uitgebreid gevierd. De straten zijn uitgedost in 16de-eeuwse sferen en het spel om de sleutel van de stad wordt nagespeeld door de enthousiaste bevolking. Natuurlijk genieten burgers en soldaten naderhand gezamenlijk van heerlijk geuzenbier in de ‘taveernen van Den Briel’.

U kunt heerlijk wandelen langs de vele historische monumenten en plaatsen, de leuke boetiekjes en gezellige horeca.

 

Niks missen?! Kijk voor de leukste routes op www.routeyou.com of

Struinen door bos en duin van natuurgebied Voornes Duin en uitwaaien op het strand.

Wandelen in de Duinen van Oostvoorne (264 hectare).

In de verte ziet u de kranen van de Maasvlakte, maar in het natuurgebied zelf heerst rust.

Het Zuid-Hollands Landschap heeft verschillende wandel- en fietsroutes door het gebied uitgezet.

Het strand, de slikken, de duinen, de poelen, de duinvalleien. Het bezoekerscentrum Tenellaplas geeft u graag uitleg over het unieke karakter van de Duinen van Oostvoorne.

 

Op de duinovergang naar het strand bevindt zich een mooi uitkijkpunt met uitzicht over het strand, de slikken, de duinen en een deel van de Maasvlakte.

 

Reeën, zwartkop, boomleeuweriken, buizerd, havik, duinviooltjes, orchideeën en veel vlinders en libellen behoren tot fauna van het natuurgebied. Ook kunt u de kudde paarden en koeien tegenkomen.

 

Bij De Meidoorn, Restaurant Aan Zee en De Duinrand kunt u even uitrusten onder het genot van een hapje en drankje.

 

Leuk voor kids

Vanuit het bezoekerscentrum Tenellaplas zijn er doe-routes uitgezet voor diverse leeftijden. De kinderen gaan met een ontdekkingstas op pad en komen uitdagende opdrachten tegen.

 

Let op! Honden zijn aangelijnd welkom.

Locatie (Parkeren bij bezoekerscentrum De Tenellaplas)

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Vestingstadje Hellevoetsluis

Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis! Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven. Door de ligging aan het water is er veel activiteit op het gebied van watersport maar ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

 

Combineer de prachtige natuur rondom het Haringvliet met een bezoek aan de historische vesting van Hellevoetsluis. Duik in het zeeheldenverleden van zeehelden als Michiel de Ruyter en Piet Hein tijdens een wandeling langs de Museumkade met historische schepen als De Buffel, een mijnenveger en een Lichtschip. Ga mee met een rondleiding door de mysterieuze aquaducten van het Droogdok.