Beste prijsgarantie

Zien en doen

 

Futureland

ONTDEK DE SLIMSTE EN GROOTSTE HAVEN VAN EUROPA

Dichter bij de modernste haven van Europa kan je niet komen. Ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand ervaar je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. Maasvlakte 2 toont je niet alleen de modernste containerterminals en grootste zeeschepen ter wereld, je ziet hier ook de nieuwste offshore ontwikkelingen. Nieuwsgierig naar andere havenontwikkelingen? Laat je verrassen door de Rotterdamse rol in de digitalisering of de ontwikkeling van veelbelovende vormen van nieuwe energie. Bekijk de wereldhaven vanaf het water met de Futureland Ferry of rijdt er doorheen met Futureland Express. De kans bestaat dat u de zeehondjes spot op het Maasvlaktestrand.

Bekijk website


Historyland

Historyland neemt je mee op avontuur tientallen miljoenen jaren terug, naar de tijd van de gigantische dino’s. Of naar de laatste ijstijd waar je oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, reuzengrondluiaard of wisent. Onlangs is de zaal het Oeroceaan geopend, waar bijzondere blikvangers te zien zijn zoals; de grootste haai die ooit geleefd heeft, een zeldzame grote tand van een enorme potvis en een indrukwekkende animatiefilm op een enorm scherm.

Ga op zoek naar goud in het goudzoekersdorp of versla Napoleon tijdens een potje golf. Historyland is een kijk-, leer- en doepark. En na al het avontuur kun je spetteren en spatteren in het geweldige waterspeelpark. Op Historyland komt geschiedenis tot leven!

Bekijk website

 

Zeehondenopvang A Seal

Bij A Seal Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehonden en zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat zijn om weer in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. U kunt deze dieren bezoeken!

Bekijk website

Openluchtmuseum De Duinhuisjes

Openluchtmuseum De Duinhuisjes beschikt over vier originele duinboerderijtjes uit 1850 tot 1910. De woninkjes zijn ingericht in de stijl zoals gebruikelijk was rond deze jaren.

 

Er is ook een varkensstal, kippenhok, open wagenschuur, waterputten en een washok te vinden. Het geheel in een mooie tuin met vruchtbomen, veelkleurige bloemen en enkele bijenkorven.

 

Er zijn gedurende het seizoen speciale kindermiddagen, diverse markten en 'Levende Geschiedenis'-dagen waarop enkele vrijwilligers in klederdracht zijn gekleed.

Bekijk website

Geitenboerderij de Mekkerstee

Op geitenboerderij De Mèkkerstee beleeft u de charme van het boerenleven. Ervaar de wellness van onze geiten en bezoek onze kinderboerderij. Geniet tussendoor van het zelfgemaakte ijs of bezoek het restaurant voor een heerlijke kop koffie met appeltaart. In de kaasmakerij ziet u hoe de kaas wordt gemaakt en in de landwinkel kunt u terecht voor allerlei streekproducten.

Bekijk website

Vogelobservatorium Tij

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! En je hebt een 360 graden-uitzicht over een kolonie van grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen.

 

Deze bijzondere kijkplek is in april 2019 geopend in het kader van het Droomfonds Haringvliet. Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten hebben dit reuzenei 'gelegd' aan de rand van vogelreservaat Scheelhoek. Via een pad met doorkijkjes, vlonders en sporen van ree en bever kom je in vogelobservatorium Tij uit. Kom genieten van de vogelrijkdom van het Haringvliet!

 

Zelf bezoeken? Check vooraf de waterstand!

Tij kun je op eigen gelegenheid bezoeken. Als je een bezoek aan Tij wilt brengen is het verstandig vooraf te controleren of Tij bereikbaar is. Vooral in het najaar en winter is het raadzaam om laarzen aan te trekken.

 

Navigatieadres:  Deltahaven 44, Stellendam (daarna nog 250m doorrijden!)

Parkeren:          Op de parkeerplaats van de jachthaven Stellendam, het pad start vanaf de                                        parkeerplaats

Let op, honden zijn hier niet toegestaan.

Bibi-bunkers

In de duinen van Oostvoorne bevindt zich in de omgeving van het Agathahuis een bijzondere bunker uit de Tweede Wereldoorlog., Het is de in de volksmond als zodanig bekende Biberbunker, opgebouwd uit 3 meter dikke muren en een 2 meter dik dak.

De Biberbunker is gebouwd als radar commandopost voor de Duitse Luchtmacht. Hier werden de luchtaanvallen afgevangen.

 

De Biberbunker is voor rondleidingen te boeken en op sommige dagen is er een zogenoemde openstelling.

Bekijk website